Clubliefde 2.0: Stralend MVV Maastricht, eerste Nederlandse energie coöperatie van en voor het voetbal.

Eerste groene energie project aan de Groene Loper, ontwikkeld door MVV en NaGa Solar

Al jaren stroomt Stadion de Geusselt elke week vol energie. Veel supporters lopen warm als MVV Maastricht weer ‘Nao Väöre’ gaat, nu gaat MVV nóg meer energie geven. Op het dak van het stadion worden zonnepanelen geplaatst speciaal voor de supporters en partners van MVV Maastricht. MVV Maastricht is de eerste club in (Zuid-)Nederland waar supporters een zonnepaneel kunnen adopteren op het dak van het stadion van hun favoriete club en daarmee zelf energievoordeel genereren, zo gaat de clubliefde bij MVV nog iets verder.

De duurzame zonnepanelen van het project Stralend MVV zullen begin 2019 geplaatst worden. Dit geweldige initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze achterburen NaGa Solar en de Gemeente Maastricht. Personen die woonachtig zijn in de omgeving van het stadion krijgen de kans om te investeren in de duurzame energie van Stralend MVV. Zij kunnen een zonnepaneel adopteren en ontvangen hiermee een forse korting op hun energierekening en dragen bij aan de CO2-reductie van de stad.

  • Quincy Aitatus, Gabriëlle Pelsers, Stijn Provoost
  • 23 Oktober 2018
  • Stadion de Geusselt, Maastricht, Limburg, Nederland
  • Energie Coöperatie, Zonne-energie, Zonne-panelen, Supporters, Sponsor, Partners, Burgerparticipatie

Algemeen Directeur Paul Penders van MVV Maastricht:

“We zijn ontzettend blij dat we met Stadion de Geusselt de duurzame weg kunnen inslaan. Als één van de meest herkenbare punten aan de Groene Loper vinden we het dan ook logisch om een groen project te starten. Verder willen we onze supporters zo veel mogelijk verbinden met de club en hebben we ervoor gekozen om supporters te laten deelnemen aan dit project. Een zonnepaneel op het dak van je tweede thuis en een forse korting ontvangen op je energierekening, een goed voorbeeld van ‘Clubliefde 2.0’.”

“Als achterbuur en partner van MVV was het voor ons een logische stap een duurzaam initiatief te starten in samenwerking met de club. Dit bracht de perfecte mogelijkheid een duurzaam zonne-energie project te ontwikkelen in onze thuishaven. Maastricht is ook thuis voor de fanatieke MVV supporter, daarom hebben wij een coöperatie gerealiseerd die het voor supporters en partners mogelijk maakt een aandeel te hebben in het opwekken van groene energie in de gemeente. Nog belangrijker, hier zelf hun voordeel uit te kunnen halen met een zeer competitief rendement. Stralend MVV is een bewijsstuk van burgerparticipatie tussen NaGa Solar, MVV en de Maastrichtse bewoners. Hiermee is NaGa Solar ook de eerste ontwikkelaar van een groen project aan de Groene Loper.”

Aldus Henny Pelsers CEO van ontwikkelaar NaGa Solar.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment