Postcoderoos Regeling

Verlaagd Tarief

De coöperatie Stralend MVV realiseert de zonnecentrale met behulp van de regeling Verlaagd Tarief van het Rijk. Met deze regeling betaalt u geen energiebelasting over de stroom die met behulp van uw inleg wordt opgewekt. De regeling Verlaagd Tarief wordt in de volksmond ook wel de Postcoderoosregeling genoemd omdat deelname alleen toegestaan is wanneer men in een aangrenzend postcodegebied woont.

Dit zijn de voordelen

Op basis van de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoos-regeling
genoemd, hoeft u gedurende de looptijd van dit project, 15 jaar, geen energiebelasting te betalen over de hoeveelheid kWh die opgewekt is met uw inleg in het zonnedak. Met een maximum van uw eigen verbruik.

Zo wordt het verrekend

Op uw energieafrekening hoeft u de energiebelasting niet te betalen. De
energiebelasting, bedraagt voor 2019 € 0,1177 per kWh voor particulieren
en € 0,0973 voor BTW plichtige ondernemers. Het bedrag voor 2019 wordt
definitief vastgesteld door het parlement bij de begrotingsbehandelingen. Elk jaar wordt er een nieuw bedrag vastgesteld.

Natuurlijk moet u wel in het postcodegebied wonen

Hoofdpostcode 6222 en een groot gedeelte van Maastricht en omstreken

Als u binnen het postcodegebied woont mag u deelnemen aan deze coöperatie. En profiteert u van het beschreven energie voordeel!

Hoe meer panelen Hoe groter uw voordeel

Voor welk bedrag u deelneemt bepaalt u zelf! Zolang het maar een meervoud is van de paneelprijs. Deelnemen kan tot een maximum van uw eigen verbruik of 10.000 kWh.  

Met andere woorden, hoe meer kWh u bezit in de zonne-installatie op Stadion de Geusselt, hoe meer energiebelasting u terug krijgt!