Hoe werkt het

Het proces lijkt wellicht zeer ingewikkeld maar gelukkig heeft Stralend MVV het makkelijk gemaakt voor u!

Hieronder leest u stap voor stap hoe  het inschrijvingsproces en het ontvangen van uw voordeel in zijn werk gaat. 

 

Doet uw postcode mee?

Natuurlijk is het wel van belang om te weten of u in aanmerking komt voor deelname aan dit project. Enkel personen en bedrijven die wonen of gevestigd zijn in de hoofdpostcode of een aangrenzende postcode mogen deelnemen. Via de postcodecheck kunt u gemakkelijk zien of u een van de gelukkige bent en kunt profiteren van de voordelen!

Andere vereisten staan beschreven bij stap 2.

Wilt u alles uitgebreid kunnen nalezen? Download dan onze prospectus. Deze beschrijft nogmaals in detail hoe alles werkt, zodat u alle informatie heeft voor het maken van deze investering. En geheel geïnformeerd lid kunt worden van Stralend MVV!

Stap
1

Bekijk onze website en ontdek alle voordelen die het investeren in deze coöperatie te bieden heeft. Alle informatie kunt u vinden in de prospectus die beschikbaar is als pfd. Deze prospectus is een document die het gehele project in kader brengt zoals de voordelen en voorwaarden van deelname, looptijd en specifieke cijfers.

Onder de FAQ sectie van deze website kunt u alle veel gestelde vragen vinden. Bij elke vraag zal opnieuw proberen verheldering gegeven te worden op de desbetreffende vraag. Mocht u nog met vragen blijven zitten dan kunt u ons die via het formulier stellen of contact met ons opnemen via social media.

Stap
2

Direct inschrijven

Stralend MVV is al klaar om uw inschrijving te ontvangen! Zo kunt u direct digitaal lid worden van Stralend MVV. Ter administratie ondertekent u een leden- en inbrengovereenkomst. Het aantal aandelen waarmee u mee wilt doen kan nog aangepast worden.

Tijdens het inschrijven zullen een aantal vragen gesteld worden waarmee wij controleren of U voldoet aan de inschrijvingseisen. De volgende stap benoemt deze eisen.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wenst u eerst meer informatie te ontvangen, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, evenementen en informatie avonden.

Stap
3

U beslist zelf voor hoeveel zonnepanelen u investeert. Het inleg bedrag per paneel bedraagt €295,-.

Om mee te doen moet u wel aan een aantal inschrijf eisen voldoen. Let er dus op dat u:

  • Een eigen energierekening heeft.
  • Binnen het postcodegebied woont dat hier beschreven staat.
  • Beschikt over een kleinverbruiksaansluiting, dit is de standaard aansluiting bij normale huishoudens. Als bedrijf mag u maximaal een 3 x 80 A aansluiting hebben.
  • Maximaal mag inleggen tot uw eigen verbruik of tot maximaal 10.000 kWh aan zonnepanelen.

U kunt uw voordeel berekenen en kunt zien met hoeveel panelen u maximaal deel kunt nemen.

 

Stap
4

Om deel te nemen in deze coöperatie bent u niet verplicht om naar een door ons gekozen specifieke energieleverancier over te stappen. Wel is het van belang dat uw energieleverancier de postcoderoosregeling ondersteunt zodat uw belastingvoordeel direct verrekend kan worden.

Bekijk direct of uw energieleverancier de postcoderoosregeling ondersteunt!

Stap
5

Op basis van de Regeling Verlaagd Tarief (Postcoderoos-regeling), hoeft u over de looptijd van deze zonnecentrale geen energiebelasting te betalen over de hoeveelheid kWh die opgewekt is met de uw inleg in de centrale, met een maximum van uw eigen verbruik. Dit betekent dat u een uiteindelijke korting ontvangt op uw energierekening van deze energiebelasting. Op de jaarrekening van uw energieleverancier wordt dit bedrag verrekend. Het specifieke bedrag voor 2019 is 11,77 cent per kWh voor particulieren en 9,73 cent per kWh voor ondernemers. Elk jaar wordt er een nieuw bedrag vastgesteld.

Op de pagina over de postcoderoosregeling leest u alles over hoe dit in zijn werk gaat.

Stap
6

Op het moment van definitieve inschrijving betaalt u 25%van uw inleg aan. De resterende inleg betaalt u binnen twee weken nadat het bestuur van Stralend MVV de inschrijving sluit.

Stap
7

Via het login systeem van Voorstroom kunt u inloggen en bekijken hoeveel energiebelasting u bespaart met uw paneel aandelen. Met dit systeem houden wij alle administratie bij voor de coöperatie en is ook voor u ten alle tijden uw rendement beschikbaar.